Oehoe in het prikkeldraad

Oehoe in het prikkeldraad

Regelmatig krijgen wij telefoontjes over voornamelijk uilen die vastzitten in het prikkeldraad. Zo ook vanochtend. Op de koekoeksweg, Weert zat een grote uil vast in het prikkeldraad. Onze ambulance is daar natuurlijk meteen naar toe gegaan. Bij een grote uil

Bert Bever

Bert Bever

Het komt niet vaak voor dat wij een melding krijgen van een gewonde of zieke bever. Toch gebeurde het vorige week. Het zijn echt imposante knagers en Bert kreeg dan ook veel bewondering van onze dienstdoende vrijwilligers en de dierenarts.

Operatie voor Kaat het konijn

Operatie voor Kaat het konijn

Kaat is een jong konijn van nog geen 1.5 jaar oud. Ze is 2 weken geleden gevonden op straat na een koude nacht. Er is nooit een eigenaar in beeld geweest en is Kaat gewoon gedumpt. Helaas is Kaat daarbovenop

Kitten gedumpt in bos

Kitten gedumpt in bos

Afgelopen nacht kregen wij een melding over een gedumpte kitten in het bos. Een omstander was de honden aan het uitlaten tot de honden ineens aansloegen en een persoon de bosjes kwam uitrennen richting een auto die verderop geparkeerd stond.

Vaccineren van konijnen

Vaccineren van konijnen

Vaccineren van jouw konijn is geen overbodige luxe. Zowel VHS als myxomatose zijn vaak dodelijk voor het konijn en voor beide ziektes bestaan helaas geen medicijnen. De ziektes zijn soort specifiek en komen alleen bij (wilde) konijnen en hazen voor.